Fotograf Marias Of Sweden

måndag 26 juli 2010

Godis till småbarn!?

Den här bloggen varvar hejvilt med bilder, små texter och som nu om mat.

Ragnar sonen 15 månader har ännu aldrig, så vitt jag vet, fått smaka:
-Bullar - Saft - Kakor - Chips - Marmelad - Ketchup - Glass - mm mm

Ja, ni förstår vart jag vill komma, inget socker eller onödiga sötsaker.

Jag vill att folk ska acceptera och respektera att vi inte ger honom sånt ännu.
"Stackars Ragnar som inte får smaka"

Lägg av!! säger jag bara.
Va då stackars?
Vad är det för fel med att hålla igen?
Vad är det som gnager i Er när vi väljer att vara hälsosam?

Ragnar är stormförtjust i frukt och bär. Smultron, blåbär, nektarin, päron å älskar fil.

Vill ni ge era barn glass och godis, varsågod jag säger inget om det.
(Möjligen så funderar jag på varför ni ger sötsaker så tidigt för mig själv
men säger jag det högt? Ifrågasätter jag hur du sköter ditt barn? Nepp)

Så, då har jag fått ur mig det här också.
7 kommentarer:

 1. Hålle med dig! Va då stakars barn Dom vet inget annat än det vi ger dom Då är det inge synd om dem För dem vet inte vad socker, glass och ficka är för något Varför börja för tidigt Min minsta fick av syster och kusin runt ett år Nu spidar hon så fort hon får socker i sig Så nå är det bara socker på lördager och vi inte äter ut Då kan hon få en dricka men inte annars Tack för mig: Mia Einars

  SvaraRadera
 2. Tycker ni gör något jättebra. Jag och Tina har försökt vara restrektiv mot Max men nu efter han har fyllt 2 år har det blivit svårare. Så nu äter han glass ibland, lite godis ibland, fika när vi är borta och så men vi undviker saft och allt för mycket sötsaker. Tyvärr är det ju omgivningen som är det svåra för de vill verkligen proppa i honom sötsaker för att vara snälla vilket de inte är, suck!

  Jag är nog sockermissbrukare själv och önskar nog att mina föräldrar hade varit hårdare mot mig ända tills 20 års ålder eller nåt.

  Precis som dig förstår jag inte heller hur folk kan störa sig så mycket när barnen inte vet något annat och mår hur bra som helst.

  SvaraRadera
 3. Barn behöver inte sötsaker såsom godis eller dylikt. Det är inte medvetna om sockret. Det är vi vuxna som gör dom medvetna och "beroende". För har man väl börja ge barn socker är det svårt att komma ifrån det sen. Jag kan väl se det lite så här... Oj mitt barn är ledsen, grinig, vad får den på bra humör snabbt. Jo lite godis. Istället för att kanske ge barnet uppmärksamhet såsom lek och kärlek. En snabb enkel lösning helt enkelt. Jag hoppas att jag själv inte kommer hamna i den fällan, om inte annat finns det så himla mycket bra alternativ till det dåliga sockret, tex det som du nämner Maria. Bär är väl helt perfekt och naturliga. Sen ska vi veta att gemeneman inte ska äta för mycket frukt. Dels för att det är lite hårdsmällt för magen och fruktsockret är inte bra för tänderna. Kör på din linje Maria. Jag tycker det verkar vara en massa PUCKON som har sagt som de har gjort. Kram!!

  SvaraRadera
 4. Helt rätt Maria! Det man inte känner till saknar man inte heller.. Tycker också det är jobbigt med folk som "tycker synd om" ens barn, att man dessutom jobbar inom tandvården har inte gjort saken bättre... Sen blir det alltid svårare med barn nr två (tycker jag) men det får man ta då :)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är bra, man ska väl undvika allt som skriker socker och onyttigt. Känns mer ansvarsfullt att göra så, med tanke på alla hälsoproblem som finns.

  Det är ditt barn och du väljer hur du uppfostrar honom.

  SvaraRadera
 6. Håll i Maria! Försökte själv förtvivlat hålla min äldste son sockerfri, men gav dessvärre upp. Hade mina tankar om att dottern var "allergisk" mot socker som liten, men fick mothugg överallt - löjliga tankar, fick jag veta, så kan man ju inte tänka.... Idag finns större medvetenhet, fast gamla vanor sitter i tänket fortfarande.

  SvaraRadera